AMASYA / SULUOVA - Suluova Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında Hareketli Yaşam ve Suyun Önemine farkındalık oluşturmak için 19 Nisan Cuma günü sabah tüm öğrenci ve okul çalışanları ile beraber önce doğa yürüyüşü yaptık. Yürüyüş sonrasında okul bahçesinde öğrencilere su dağıttık.Sınıflarımızda Tema Vakfı'nın hazırladığı "Su Kardeşliği Filmi "videosunu izlettik.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Nis

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında yer alan "Bağımlılıklarla Mücadele Eğitimi" Rehber Öğretmenimiz Sümeyye KALIK tarafından öğrencilerimize verildi.Konuyla ilgili eğitimle beraber, afişler okulumuza asıldı, öğrencilerimize broşür dağıtıldı.

Nis

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum " Projesi kapsamında Yemekhanemizde ve sınıflarda biriken yiyecek atıkları ve çeşitli bitki atıkları  bahçemizde açtığımız Kompost çukuruna atılarak üzeri toprakla örtülmektedir .Bu şekilde Okul bahçemiz  ve Çiçeklerimiz için çok faydalı kompost oluşturulmaktadır. Bu yapılan çalışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Mrt

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübü danışman Öğretmeni Gülşen SÜRMELİ ve Kulüp öğrencileri tarafından hazırlanan  ve  konferans salonumuzda sunulan Yaşlılar Haftası Proğramı ilgiyle

izlendi. Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz

Mrt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Zeki Cevabi ATEŞ'in koordinesinde İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışması ve daha sonra ödül töreni yapıldı. Tören içerisinde ayrıca Çanakkale zaferi ile ilgili görseller paylaşıldı. Çanakkale orotoryosu sunuldu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Tuz tüketiminin azaltılması,fazla tuz kullanımının sebep olduğu hastalıklara dikkat çekmek için Dünya Tuza Dikkat Haftasında tüm sınıflarımıza "Tuza dikkat" videosu izletildi, sağlıklı tuz kullanımını ile ilgili afişler okula asıldı.Emeği geçen Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

07.03.2024 tarihinde, Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli, Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mustafa İNCE ve Diyetisyen İkbal KURU tarafından öğrencilerimize, sağlıklı beslenme ,gıda okuryazarlığı ve fiziksel aktivite konularında eğitim verildi

Sağlıklı Beslen, Sağlık İçin Hareket Et

Fazla kilo ve obeziteden her yıl dünya geneli yaklaşık 3 milyon kişi hayatını kaybetmektedir.Beden Kitle İndeksinin(BKİ) artmasına bağlı olarak ;Kalp hastalığı,felç,diyabet gibi hastalık riskleri giderek artmaktadır .

Okulumuz Beslenme dersi öğretmeni Gülşen SÜRMELİ tarafından; obezite nedir, sebep olduğu hastalıklar,fazla kilolu bireyler için sağlıklı beslenme önerileri,sağlıklı yaşam biçimleri konularında öğrencilerimize eğitim verildi.

Mrt

Alkol,Tütün,Madde,Kumar ve Teknoloji bağımlılığı ile mücadele eden YİŞELAY 104 Yaşında.

Alkol,Tütün,Madde,Kumar ve Teknoloji bağımlılıklarının zararları ve Bağımlılıklarla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Kulübü  tarafından duvar gazeteleri ve panolar hazırlandı Okulumuza asıldı. Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024/36 sayılı "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu genelgesi gereği tüm öğrencilerimize ve çalışanlarımıza, Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Nursel ÖKER AKTAŞ tarafından 8 saatlik iş sağlığı güvenliği eğitimi verildi.

Şbt

Tüm dünya ülkelerinde tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerin önlenmesi ve küresel tütün salgınını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar bağlamında her yıl 9 Şubat günü,Dünya Sigara Bırakma günü olarak kutlanmaktadır.

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü sebebiyle, Sağlık Hizmeti Alanı öğretmenleri Aynur Yıldız ve Emine Hocaoğlu tarafından sigaranın zararları,pasif içicilik,elektronik sigara, sigara bırakma yöntemleri konularında ögrencilerimize eğitim verildi.

Şbt

Kahvaltı öğünü tüketen öğrencilerin; sınıf başarısının arttığı, kavrama yeteneklerini daha iyi olduğu, problem çözmede daha başarılı, beslenme bozukluklarında oluşan hastalıklara daha az yakalandıkları, kilo kontrolünü daha iyi sağlayabildikleri biliniyor.

Bu bağlamda öğrencilerimizde kahvaltı bilincinin oluşturulması için okulumda sağlıklı besleniyorum programı kapsamında sınıflar bazında kahvaltı etkinliği gerçekleştirdik.

Emeği geçen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ock

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında sınıflar arasında Dart Turnuvası düzenlendi.Sınıflardan ve Öğretmenlerimizden oluşan takımların yarıştığı turnuvada 1. olan takımlar madalya ile ödüllendirildi.

Ock

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında Kimya Öğretmeni Gülşen SÜRMELİ danışmanlığında Ocak Ayı Sebze ve Meyveleri Panosu Hazırlandı.Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize Teşekkür ederiz.

Ock

Oukulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı kapsamında Beden Eğitimi öğretmenimiz Erol UYAR,öğrencilerimize fiziksel aktivitenin önemini anlatan eğitim verdi.Fiziksel aktivitenin ,Düzenli spor yapmanın kaslarımız ve kemiklerimizi güçlendirdiği ,kilomuzu kontrol altında tuttuğu.kaygı ve stresi azalttığı ,düzenli spor yapan kişilerde özgüvenle sorumluluk bilinçlerinin arttığı ,zamanı doğru kullanabilme başkalarıyla iletişim kurabilme becerileri kazandırdığı ,Takım sporları sayesinde paylaşmayı,dayanışmayı,ekip çalışmasını öğrettiği öğrencilerimize anlatılarak ,spor branşlarının tanıtımı yapıldı.

"Cumhuriyet fikren,ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister"Mustafa Kemal ATATÜRK